Агробизнесът в Пловдивска област се разраства. Фокусът е основно към

...
Агробизнесът в Пловдивска област се разраства. Фокусът е основно към
Коментари Харесай

Наливат мощни инвестиции в животновъдни ферми

Агробизнесът в Пловдивска област се разраства. Фокусът е главно към отглеждането на животни и селския туризъм. Две огромни пловдивски компании се диверсифицират в нови посоки. Производителят на млечни артикули „ Елит 95 “, притежател на най-голямото стадо с крави в България край Поповица, стартира да гледа и патици.

От „ Агро Юстина “ вършат втора животновъдна плантация - с изключение на екзотичната порода кози за месо - Боер, обогатяват стопанството и с крави. Собственикът Милко Цветков, който има също лозе и винарска маза в с. Устина, счита да построи в региона и 5 къщи за посетители и 5 бунгала за селски туризъм. Той е притежател на наградата „ Фермер на Тракия “ на вестник „ Марица “ за 2016 година Инвестиционните планове на фирмите са импортирани в Регионалната ревизия по околната среда и водите.

Фермата за патици ще се разположи в някогашен краварник в с. Милево ,

който ще се преустрои във плантация за развъждане на птици на възраст от 1 ден до 72 дни. Капацитетът е за най-много 22 800 броя пернати. Животновъдният комплекс ще се простира в парцел с повърхност от 14 638 кв.м, като помещението ще е на близо 2000 квадрата. На входа на обекта ще се инсталира ветеринарно-санитарен възел за предотвратяване от болести. Предвидена е и дезинфекционна площадка за транспортните средства. В пилешката ясла ще влизат новородени патета от лична люпилня на „ Елит 95 “, ситуирана в с. Богданица. След като станат на възраст 2,5 месеца, ще се насочат за угояване в с. Ягодово - също в лична плантация на компанията.

В с. Ръжево Конаре ще се построява плантация за 50 броя биволи. Неин вложител е Илия Аврейски. Овцеферма с 200 овце пък ще прави в с. Розино Емине Мехмед. Стопанството ще е с разнообразни браншове - обор за развъждане на овцете и техните потомства, доилна зала, фуражна кухня, санитарно-битови пространства, дезинфекционна площадка и други

В землището на с. Йоаким Груево ще има нов рибарник

Инициаторът Олег Дамянов ще развъжда шаран, бял и цветен толстолоб, бял амур, есетрови риби и европейски сом. Басейнът ще е на повърхност от близо 25 декара.

Сред капиталовите планове е преустрояване на свинеферма в гр. Съединение. Тя е с потенциал 100 броя прасета майки и приплодите им и до 1000 броя свине за угояване при затворено боксово развъждане. Свинарникът ще се модернизира от Петко Делчев посредством „ Каравелоком “ ЕООД - Трявна.

Съществуващата конюшня в с. Болярци ще се преустрои в кравеферма. В нея ще се отглеждат 100 говеда млечно направление.

Частни екарисажи

Две мобилн​и инсталаци​и за изгаряне на скотски трупове ще се разположат в Пловдивска област. Едната ще е на територията на „ Предприятие за обработка на пера и площадка за компост “ в гр. Брезово. В оборудването ще влага белгийската компания „ Даун Криейтърс “ АД. Преди няколко години тя построи там най-големия цех на Балканите за произвеждане на пух от патици и гъски. Другият частен екарисаж на колела ще е в Първомай. Той се води на пловдивската компания " Тер-М " ООД, която пък е благосъстоятелност на частно лице и две хасковски компании, които създават млечни и месни артикули.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР