Агробизнесът се оглежда за по-бързи финансови решения Капризите на времето

...
Агробизнесът се оглежда за по-бързи финансови решения Капризите на времето
Коментари Харесай

Увеличава се търсенето на кредити за земеделие заради лошото време

Агробизнесът се оглежда за по-бързи финансови решения

Капризите на времето от последните седмици изправи земеделския отрасъл пред съществени провокации. Това е повишило и запитванията за неотложни аграрни заеми, сочат данните на сдруженията в бранша. Според едно от тях „ Агрион Финанс " броят на настояванията за последния месец са скочили двойно. Фермерите търсят разновидности за обезпечаване на спомагателни средства за незабавните си разноски и агротехнически мероприятия на полето. Добрата вест е, че браншът гледа рационално и изследва разнообразни разновидности преди да се нагърби с нов дълг. Земеделците се оглеждат все по-често към други възможности на обичайното финансиране през огромна банка защото огромна част от междинните и по-дребни стопани нямат задоволително активи, които да заложат или не могат да покрият високите условия на огромните кредитни институции като поръчителство по заема, самоучастие или отлична кредитна история. А тъкмо те са и най-активни в търсенето на аграрни заеми, демонстрират данните на „ Агрион Финанс ".

Извън форсмажорните условия свързани с капризите на времето, фермерите изследват разновидностите за обезпечаване на в допълнение финансиране за рационализация и разширение на стопанствата им, за осъществяване на планове по стратегии, както и за покриване на настоящи разноски.

„ В Агрион тръгваме от потребностите на фермера - постоянно те са свързани с нуждата от парични средства за разширение на бизнеса, обезпечаване на повече лична земя и даже покриване на оборотни средства. Фермерите търсят експедитивност и опростена процедура за кандидатстване и утвърждение, тъй като бизнесът им изисква вземането на своевременни решения ", разясниха от компанията. „ Агрион Финанс " предлага заеми за оборотни разноски, капиталови заеми и лизинг за покупка на земеделска земя. Те са против поръчителство земеделска земя.

Финансирането покрива до 80% от оценката на заложения имот и до 100% за лизинга. Процедурата по кандидатстване и утвърждение лишава доста по-кратко време и по-малко документи по отношение на обичайните финансови институции. Най-активната група клиенти съгласно данните на сдружението са точно дребните и междинни аграрни производители, а междинната сума, от която имат потребност е към 600 000 лева Кредитите на „ Агрион Финанс " стартират от 10 000 лева Максималният период за погасяване е 10 години като погасяването на отговорностите е съобразено със сезонността и предстоящите доходи от активността. Откакто е на пазара на аграрни заеми - март 2016 година сдружението към този момент има клиенти от всички аграрни общини в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР