„Агрион“, лидер в управлението на поземлени активи, раздвижи сериозно пазара

...
„Агрион“, лидер в управлението на поземлени активи, раздвижи сериозно пазара
Коментари Харесай

"Агрион" нажежава пазара с атрактивни имоти в цялата страна

„ Агрион “, водач в ръководството на поземлени активи, раздвижи съществено пазара на земеделска земя в страната. Компанията разгласи за продажба близо 5 000 качествени и плодородни парцелd, на цени от 300 лева./дка.

Пълна информация за размера и местоположението на парцелите, които сдружението продава, може да се откри на уеб страницата на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform, на безплатния народен телефон 080011166 или на място, в офисите на „ Агрион “.

От земеделското сдружение регистрират голям интерес към оповестените за продажба имоти. „ Най-силно е търсенето на наши терени към Шумен, Плевен, Бургас и Стара Загора “, споделиха от „ Агрион “. От там потвърдиха, че оферират близо 28 хиляди дка в над 700 землища в страната.

Кандидати за плодородната земя са крупни притежатели на парцели, по-малки аграрни производители или арендатори.

Традиционно най-вече земеделска земя се купува от фермерите, които желаят да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, настояват брокери „ В последните месеци се вижда наклонност имоти да се купуват също по този начин и от пчелари и производители, които се занимават с овощни градини “, споделиха от земеделското сдружение.

Силен интерес към земята на „ Агрион “ има и от вложители, които търсят подобаващи терени, с цел да вложат свободните си средства. Все повече хора се отхвърлят да държат парите си в банки, поради ниските лихви. Те пренасочват спестяванията си в по-високодоходни принадлежности, каквито са вложенията в земеделска земя.

Поземлените парцели се характеризират с ниска волатилност и слаб финансов риск. Цената на земята не се въздейства от политически и стопански процеси и съгласно специалистите през идващите няколко години цената й ще продължава устойчиво да се повишава.

Покупката на земя може да донесе сигурни приходи на купувачите, в случай че след това решат да я отдават чартърен или аренда. Средната лихва в България се усилва всяка година и през предходната година е достигнала 48лв./дка. Сметките демонстрират, че след покупката на земеделска земя и отдаването й чартърен, тя носи на притежателя най-малко 5% рентабилност, което е доста повече от междинното за пазара.

Една от аргументите за мощния интерес към земите на „ Агрион “ е високото доверие, което компанията си е основала измежду земеделските производители и арендаторите. Според национално показано изследване, извършено измежду притежателите на земя, близо 80% от купувачите разпознават „ Агрион “ като желан и приближен сътрудник и избират да сключат договорка със земеделската компания.

Земя от Агрион може да се купи и на разсрочено заплащане, за интервал от 3 години, с минимално в началото самоучастие.

От сходна форма на заплащане се възползват най-много огромните компании, които купуват съществено количество земя за да комасират парцелите си, а също по този начин и дребните аграрни производители, които ще имат опция да купят прилежащи имоти, без да им се постанова да заплащат вкупом за парцелите. По този метод те могат да вложат свободните си пари в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и съвременно земеделие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР