Агресията я има, тя е дотолкова акумулирала, че изблиците са

...
Агресията я има, тя е дотолкова акумулирала, че изблиците са
Коментари Харесай

Психиатър: Агресията на учениците е проява на борческите групировки

Агресията я има, тя е дотолкоз акумулирала, че изблиците са всеобщи. Превръща се в креативна. Стана модел на държание. Този развой стартира от борческите групировки, когато това бяха същинските мъже. Това разяснява психиатърът доктор Веселин Герев.

Той даде отзиви за случая със 17-годишния Мартин от Професионалната гимназия по туризъм, който атакува учителка. Момчето беше арестуван и ще му бъде повдигнато обвиняване. Очаква се учебното заведение също да разгласи наказването на детето.

"Семейната среда е фактор, който образува държанието на децата. Това е рецесия на престижите ", разяснява още доктор Герев.

Пред Нова телевизия той изясни, че моделът на държание в фамилията се трансферира върху децата. По думите му никой не споделя "стоп на експанзията ". Според Герев страната също не си е на мястото. "Става въпрос за тотална смяна на полезности ", уточни още той.

Тити Папазов пък открои, че след рухването на комунизма демокрацията е изкривила отношението към учебното заведение. Той счита, че учителят е изгубил своя престиж, а родителят е получил опцията да върви когато си желае в учебното заведение. Папазов счита, че видео игрите с принуждение също са отговорни за изкривяването при децата. Даде образец, че когато едно дете желае нещо, той има опция да си го купи незабавно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР