Агресията срещу ЛГБТИ хора в България ескалира. Това най-вероятно е

...
Агресията срещу ЛГБТИ хора в България ескалира. Това най-вероятно е
Коментари Харесай

Полицаят не е излязъл, защото... го е било страх – за агресията срещу ЛГБТИ хората

Агресията против ЛГБТИ хора в България ескалира. Това най-вероятно е обвързвано с наближаването на изборите и опитите на патриотичните партии да привлекат гласоподаватели, употребявайки " остарялата скица ". Вместо да приказват за стопанска система, политика, опазване на здравето или обучение, те постоянно избират да се възползват от типичната балканска назадничавост към другите. А когато посееш ненавист, ще пожънеш ненавист.

Това стартира да си проличава все по-ясно, тъй като за по-малко от месец има 7 регистрирани прояви на експанзия против хора с друга полова ориентировка и против организациите, които пазят техните права. Представяме ви хронологията на хомофобските набези, както е проследена от  " Феминистка библиотека " – платформа за шерване на запаси и документиране на историята и развиването на женските придвижвания и феминистката просвета у нас.

15 май– Първият в историята Бургас Прайд е обкръжен и атакуван с яйца, краставици, камъни и димки от контрапротестиращи проведени от Възраждане и РОД.


Участник в контрадемонстрацията против Бургас Прайд гори знаме в цветовете на дъгата. Снимка: Mariam Geladze
25 май – Представяне на детска брошура за еднополови родители в The Steps e нападнатo и обграденo от бранители на " обичайните полезности ".

27 май – Представянето на две книги на Младежка ЛГБТ организация " Действие " в Радио Пловдив e нападнатo и обграденo от агитка националисти.

30 май – Прожекция на кино лентата " Черупки "  на Слава Дойчева е окупирана от двайсетина младежи, последователи на крайнодясна идеология, начело с ръководителя на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация.

1 юни – В деня на откриването на общностния център Rainbow Hub, цялата входна врата е облепена с хомофобски стикери

1 юни – В подлеза на метростанция " Сердика ", шестима мъже от БНС популяризират хомофобска агитация, тормозят човек от куиър общността, който разпознават и насочат закани.

1 юни – Цялата фасада на The Step е вандализирана с яйца и пяна.

Ще разгледаме в елементи една от деянията на експанзия, тази в подлеза на метростанция " Сердика " – по този начин, както я споделя основният участник в нея – С. Т., който несъзнателно се оказва цел на откровени хомофоби.

" Прибирам се от откриването на Rainbow Hub. В подлеза на Сердика срещам шестима фашисти, които раздават брошури на Български народен съюз. Брошурите, несъмнено, са хомофобска и трансфобска агитация, която насажда ненавист против ЛГБТИ хората и твърди, че задачата на придвижването е узаконяване на педофилията.

Информирах чиновниците на метрото за това, че те раздават брошури с омразно наличие нерегламентирано.

През годините неведнъж съм бил гонен с полиция от това място, тъй като то е благосъстоятелност на метрото и там брошури не можело. Служителите се свързаха с метрополицая по мое гледище, само че той не се появи. След няколко минути очакване подадох сигнал в 112. Междувременно един от раздаващите (Александър Александров) ме разпозна по име и описа кой съм на всичките си приятелчета.

В продължение на половин час полиция нямаше, а фашистите раздаваха брошури, говореха против Прайд и ме посочваха на минувачите, споделяха ми името и споделяха, че аз съм от уредниците на Прайд и застрашавам българщината и нацията . След половин час подадох втори сигнал на 112. Когато им звъннах, те ми споделиха, че не са изпратили патрул до момента, тъй като... там се събирали три районни ръководства и не разбрали от описанието ми в кое районно тъкмо попада казусът (!).

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР