Агресия и нападение срещу лекари в Бургас. Прокуратурата обаче отказва

...
Агресия и нападение срещу лекари в Бургас. Прокуратурата обаче отказва
Коментари Харесай

Агресия срещу медици в Бургас: Защо прокуратурата отказа да разследва случая?

Агресия и нахлуване против лекари в Бургас. Прокуратурата обаче отхвърля да повдигне досъдебно произвеждане по случая с буйстващия родственик на пациент, заяви

Инцидентът стана през декември предходната година в отделението по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас. За него припомня счупена врата на санитарно помещение.

Мотивът на прокуратурата за отказаното досъдебно произвеждане е, че страхът в медиците е безпочвен.

В " Тази заран " здравните служащи описаха, че по време на утринната визитация на 11 декември синът на един от пациентите показал експанзия. Притеснен за положението на татко си той нахлул в стаята и почнал да наскърбява личния състав. Започнал да удря по вратата на сервизното помещение и по този начин направил дупките.

" Мъжът беше доста нападателен, насочи доста вербални закани. Това държание е безнаказано и толерирано от правораздавателните органи. Очаквахме да се вземат нужните ограничения с подадения от нас сигнал ", сподели проф. доктор Валентин Василев, шеф на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас.

По думите му от прокуратурата са декларирали, че личният състав не е бил задоволително изплашен.

" Какво значи това? Трябва някой да получи инфаркт, инсулт, нервна рецесия, да влезе в психиатрия, да почине, с цел да може да се задейства прокуратурата? ", попита проф. Василев.

Според него сходни дейности би трябвало да бъдат порицавани в общественото пространство чисто морално.

Решението на първа инстанция може да бъде обжалвано пред окръжната прокуратура, само че медиците няма да го създадат, защото нямат религия в институциите.

От Окръжната прокуратура в Бургас оповестиха за bTV, че са разпоредили инспекция за какво казусът е преустановен, без да бъде формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР