Агресивната реторика между Гърция и Турция достигна нов връх. Гръцкият

...
Агресивната реторика между Гърция и Турция достигна нов връх. Гръцкият
Коментари Харесай

Гърция е готова за война срещу Турция

Агресивната изразителност сред Гърция и Турция доближи нов връх. Гръцкият боен министър съобщи, че страната му има подготвеност за война против прилежаща Турция, която е съдружник в НАТО, в случай че турските сили проявят въоръжена експанзия.

Ние сме подготвени да браним нашите национални ползи и териториална целокупност по всеки един метод. Това е декларирал гръцкият боен министър Никос Панайотопулос, съобщи РИА Новости. Той уточни, че държанието на Турция напоследък е станало доста нападателно.

По думите му Атина може да отговори на нападателната политика на Анкара. Това може да стане по два метода. Първият е - посредством потребление на дипломатическите канали. Вторият метод е усилване на военния капацитет на гръцките въоръжените сили като възпиращ резултат. Това е споделил ръководителят на военното ведомство в Атина. В отговор на журналистически въпрос дали в сегашния миг армията, военноморският флот и военновъздушните сили са имали подготвеност да отговорят на възможна въоръжена експанзия от страна на Турция, Панайотопулос е дал отговор: " Точно по този начин! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР