Агресивната кампания на Сърбия срещу косовската държавност явно е подкрепена

...
Агресивната кампания на Сърбия срещу косовската държавност явно е подкрепена
Коментари Харесай

Кремъл либерализира визите за страните, оттеглили признанието си на Косово

Агресивната акция на Сърбия против косовската държавност очевидно е подкрепена от Русия, разясняват в редакцията на електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express.
Кремъл либерализира процеса по придобиване на виза и даде публични паспорти на шест дипломати от страни, които отдръпнаха самопризнание на суверенитета на Прищина. Сърбия също е предоставила такива привилегии на въпросните страни, само че единствено откакто са получили удостоверение, че те ще отдръпват дипломатическата си поддръжка за Косово , съобщи организация Фокус.
Белград съобщи, че 13 страни са ревизирали решението си да признаят Република Косово като суверенна страна. След техните публични решения, западната ни съседка също е почнала да либерализира процеса по даване на визи за страните Сао Томе и Принсипи, Суринам, Гвинея Бисау, Бурунди, Либерия, Папуа Нова Гвинея, Лесото, Доминика, Гренада, Коморските острови, Соломоновите острови, Мадагаскар и Палау.
Американското Радио „ Свободна Европа “ (РСЕ), излъчващо на сръбски език, разкри, че Русия е подписала взаимно съглашение с шест от 13-те страни, които са оповестили, че към този момент не признават суверенитета на Косово. Според радиото Руската Федерация е подписала съглашение за съдействие със Суринам, Бурунди, Доминика, Гренада, Мадагаскар и Палау. Русия е предоставила безвизов режим за жителите от тези страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР