Аграрният сектор е разбит и разсипан по всички възможни начини,

...
Аграрният сектор е разбит и разсипан по всички възможни начини,
Коментари Харесай

Румен Петков: Аграрният ни сектор е разбит

Аграрният бранш е разрушен и разсипан по всички вероятни способи, освен това умишлено и с инструментите на страната. България скоро може и да не е в положение да подсигурява хранителния си суверенитет. Това разяснява пред медиите във Варна ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

„ Давам два образеца: По-малко от 5% стопанисват 85% от износната земеделска продукция. Секторът плодове и зеленчуци се унищожава умишлено, в съпоставяне със зърнопроизводството. Секторът на плодовете и зеленчуците получава 2,5% поддръжка от себестойността си, до момента в който зърнопроизводството получава 40% поддръжка от себестойността си. И това е политика на държавното управление на Борисов – 1,2 и 3. За сметка на това, износната земеделска продукция от зърнопроизводството се изчерпва с пет култури – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица – ние не изнасяме нищо друго. И би трябвало да е ясно, че ние изнасяме суровина, а не краен артикул. От АБВ настояваме за възобновяване на хранителната промишленост. Ние сме докарали зърнопроизводството до такава степен, че към този момент не произвеждаме хлебна пшеница или може да се каже, че тя е незначително дребен %. Ние произвеждаме мека пшеница, която в общи линии се употребява за фураж “.

Петков даде и образец, който обрисува злополуката на отглеждането на животни ни - българският народ се нуждае от 400 хиляди тона месо, с цел да може обикновено да се изхранва. Повече от три пъти по-малко обаче се създава у нас, всичко останало е импорт. Той акцентира, че това са извънредно съществени проблеми, само че те не се разясняват пред обществото от държавното управление на Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР