Агнетата, които живеят до дълбока старост и никой не ги

...
Агнетата, които живеят до дълбока старост и никой не ги
Коментари Харесай

Щастливи агнета: Пенсионерка отглежда животните до дълбока старост и не ги коли

Агнетата, които живеят до дълбока напреднала възраст и никой не ги коли. Такъв е казусът с питомците на жена, която ги гледа за наслаждение.

Преди години Мария Аспарухова се махнала от София и заживяла на село, където й подарили пет овце.

„ И започнах да си ги виждам и са ми другарчета, виждам ги за спорт, не за облага “, споделя Мария.

Тя е пастир, само че пастир за спорта. Така овцете й живеят до дълбока напреднала възраст.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не бих ги заклала в никакъв случай, тъй като всяко едно го претърпявам, аз съм привикнала с него, изключително някое, което е добродушно и ти си гали “, споделя дамата.

Едно от агънцата е на пет дни и през днешния ден за първи път излиза със стадото и по тази причина малко мъчно се ориентира.
Снимка: btvnovinite.bg
Когато Мария е с овцете, минава по 10 километра и по този начин спортува. Могла е да си стои в София и да живее като пенсионер там, само че е на село, без да е допускала, че като се пенсионера, ще гледа тринайсет овце.

„ Ако ме накара някой принудително да ги виждам, просто несъмнено ще се обеся, само че тъй като си ги обичам и си ги виждам на драго сърце “, споделя Мария.

Любимата й овца е живяла до двайсет години и умира от напреднала възраст. Повечето ѝ овце се чака също да имат дълъг живот, тъй като са в стадото ѝ не за облага, а както тя споделя " за спорта ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР