Агнешкото месо е едно от най-здравословните меса. Той се приема

...
Агнешкото месо е едно от най-здравословните меса. Той се приема
Коментари Харесай

Съвети при готвенето на агнешко

Агнешкото месо е едно от най-здравословните меса. Той се приема добре по съвсем всички фенове на вкусната и потребна храна. Освен това агнешкото има доста разновидности на готвене, които може да поднесете на вашите близки.

Агнешкото месо в действителност не е мъчно за подготвяне. Нужно ви е малко повече опит и спазването на няколко трика, с цел да може да поднесете съвършено сготвено агнешко месо.

Разбира се, преди всичко е изборът на месото. Това е първата и най-важна стъпка. Обърнете внимание, че месото би трябвало да е розово на цвят, а по костите да си проличава към момента червеникавата кръв. Друг метод да познаете прясното месо, е като го натиснете с пръст - в случай че се появи хлътналост, която бързо възвърне размера си, приказваме за прясно месо.

Хубавото агнешко месо за готвене би трябвало да е от младо животно. За да сте сигурни, че месото, което ви се предлага, е от младо животно, погледнете мазнината - купувайте единствено когато е бяла и гъвкава. Ако е жълтеникава, по добре изберете друго месо.

Ако сте по-взискателни и се притеснявате от типичната миризма на агнешкото месо, тогава ще е нужно да го накиснете. Отделете му една нощ в кисело, прясно мляко или оцетна вода. Преди да започнете да го готвите, го изплакнете добре с вода.

Важно предписание, при готвенето на агнешко месо е да не го солите авансово. Тази стъпка на овкусяването се прави тъкмо преди да стартира топлинната обработка. Солта би могла да изсуши допълнително над нужното другояче нежното месо.

На агнешкото месо подхождат най-много зелени подправки. Магданоз, джоджен, копър, мащерка, както и класическият зелен лук и чесън. Която и да изберете, няма да сгрешите. Не прекалявайте с подправките, оставете усета на месото да е преобладаващ.

Вземете изострен и тъничък нож и с негова помощ направете леки внезапни по месото. В тях сложите бучки масло и определените от вас подправки - несъмнено ще оберете точките в кухнята. Този способ е прочут като шпиковане и при агнешкото месо прави чудеса и е гаранция за апетитен резултат.

За да се изпече добре агнешкото на всички места и да остане сочно и апетитно, постоянно гответе единствено хубаво размразено месо, извадено на стайна температура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР