Агнешко със зелен боб на фурна - манджичка, която се

...
Агнешко със зелен боб на фурна - манджичка, която се
Коментари Харесай

Агнешко със зелен боб на фурна

Агнешко със зелен фасул на фурна - манджичка, която се услажда от първата хапка

Необходими Продукти

● агнешко месо - 500 - 600 г
● зелен боб - 1 консерва (800 г)
● зелен лук - 1 филиз
● джоджен - 3 - 5 стръка
● лук - 1 бр.
● червен пипер - 1 ч.л. сладостен
● пушен червен пипер - 1 к.л.
● брашно - 1 с.л.
● черен пипер
● сол
● олио - 4 с.л.
● краве масло - 15 г

Начин на подготвяне

Агнешкото месо се измива, подсушава и реже на части. Запържва се в тиган или тенджерка с 3 с.л. олио. Овкусява се с черен пипер.

Щом е готово, се поставя в тава за печене. В остатъчната лой от пърженето се долива още 1 с.л. олио и се запържват зеленият боб (без сока от консервата) и лукът, раздробен на ситно.

Овкусява се с двата типа червен пипер, запържат се и се смъкват от огъня. След това агнешкото в тавичката също се овкусява със сол и сладостен червен пипер. Поръсва се и брашното.

Добавят се зеленият лук, стръкове джоджен и кравето масло, нарязано на късчета. Налива се чаша топла вода. Тава се покрива с фолио и се поставя във фурната за 35-45 мин. на 200 градуса.

След като това време изтече, ароматното печено агнешко се вади от фурната, отвива се фолиото и се махат стръковете зелен лук и джоджен.

В тава се прибавят зеленият фасул и лукът. Налива се топла вода в съда, в който авансово са били запържени, разбърква се и се излива в тавата.

Ястието се връща във фурната и се запича още няколко мин. Ако е нужно, при агнешкото със зелен фасул на фурна се налива още малко топла вода, с цел да се образува повече вкусно сосче.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР