Агитацията за Любослав Пенев вече започна. Из интернет се появи

...
Агитацията за Любослав Пенев вече започна. Из интернет се появи
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на БФС - две грешки в едно просто изречение

Агитацията за Любослав Пенев към този момент стартира. Из интернет се появи листовка в поддръжка на именития нападател в идната борба за президентския престол в БФС. Очаква се кандидатурата на Любо да бъде импортирана и той публично да хвърли бялата ръкавица към Борислав Михайлов. Както е известно, конгресът на футболната централа ще се организира през февруари.

Във въпросната листовка има единствено едно изречение, и то просто, в което обаче личат цели две неточности: „ Любослав Пенев – Президент на БФС, в името на България! ”.

Правилно би трябвало да се изпише: „ Любослав Пенев – президент на БФС в името на България! ”. Президент в тази ситуация се написа с дребна писмен знак, а запетая преди „ в името на България ” няма.

Ето какво гласи правилото:

„ Съществителните нарицателни имена, които значат длъжности и звания, се изписват с дребна писмен знак.

При адресиране и при послание, когато не са съпроводени от лично име, названията на длъжностите и званията се изписват с основна писмен знак ”.

БЛИЦ не знае какъв брой такива брошури са разпечатани, само че дано бъдат взети ограничения и грешките бъдат поправени.

Точно преди 3 години Любо изригна, обвинявайки, че някои от някогашните му сътрудници в националния тим били необразовани.  В случая обаче лъха на неначетеност от брошурата, написана и готова от негови поддръжници...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР