Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) предприе важни стъпки за развитието

...
Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) предприе важни стъпки за развитието
Коментари Харесай

Агенцията за ядрено регулиране с важни стъпки за развитието на кадрите в ядрения сектор в България

Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) предприе значими стъпки за развиването на човешките запаси и ръководството на знанията в нуклеарния бранш в България.

Като част от дейностите, свързани с инициирането на Междуведомствена работна група при започване на месец август 2021 година, чиято цел е правенето на Национална тактика за развиването на човешките запаси в нуклеарната енергетика в България, ръководителят на АЯР Цанко Бачийски, в качеството си на ръководител и на работната група, организира среща в АЕЦ „ Козлодуй “ с новоучредения „ Център за нуклеарни пълномощия “ – Козлодуй.

Сдружението е особено основано за развиването на кадровото застраховане и ръководството на знанията в нуклеарния бранш в България.

В рамките на работната среща бяха показани и разисквани главните цели на Сдружението и методите за постигането им. Дискутирана бе и опцията „ Център за нуклеарни пълномощия “ – Козлодуй, употребявайки ресурса на своите учредители – АЕЦ „ Козлодуй “, „ АЕЦ Козлодуй - Нови Мощности “ и Директива за птиците „ РАО “, да подкрепи работата на Междуведомствената група при правенето на Национална тактика за основаване и развиване на човешките запаси в нуклеарния бранш.

Кадровото застраховане и ръководството на знанията в нуклеарната енергетика се трансформират във все по-голям фактор освен за безвредната и сигурна употреба на нуклеарните уреди, само че и за финансово-икономическите резултати на сдруженията в региона на нуклеарната енергетика в България. Това е изключително значимо в подтекста на енергийния преход към беземисионни източници, който ще трансформира цялата българска стопанска система.
 Браншови и неправителствени организации се оповестиха в поддръжка на нуклеарната енергетика в България Браншови и неправителствени организации се оповестиха в поддръжка на нуклеарната енергетика в България
Първата браншова организация за електрическа подвижност в България - ИКЕМ (Индустриален клъстер „ Електромобили “) и Българско...

Кадровата политика в нуклеарния бранш е основна и за развиването на научно-изследователския и новаторски капацитет на България, и това в допълнение акцентира значимостта на подхванатите дейности, свързани с полагането основите на устойчива стратегическа рамка посредством правенето на Национална тактика за основаване и развиване на човешките запаси.

Развитието на човешкия капитал и поддържането на устойчива система на нуклеарни познания изискват дейната работа на всички заинтригувани страни, а засиленото съдействие сред Агенцията за нуклеарно контролиране и новосформирания „ Център за нуклеарни пълномощия – Козлодуй “ е отзив за самодейно държание при решаването на едно от най-големите модерни провокации, с които се сблъсква българската стопанска система.

Тяхната значимост ще става все по-голяма с оглед бъдещото огромно реформиране на енергийната система, а това ще изисква съответна кадрова обезпеченост и качествено ръководство на знанията.

Можете да видите.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР