Агенцията за социално подпомагане започна изплащането на финансова подкрепа на

...
Агенцията за социално подпомагане започна изплащането на финансова подкрепа на
Коментари Харесай

Възобновиха плащанията към хора с изтекъл ТЕЛК

Агенцията за обществено подкрепяне стартира изплащането на финансова поддръжка на хора с изминал период на решения на ТЕЛК,

които не са съумели да се преосвидетелстват заради закъснение на здравната експертиза, оповестиха от пресцентъра на организацията.

предоставяни от Министерството на здравеопазването. На 15 март на 1 142 души беше изплатена финансова поддръжка за над 212 000 лв..

В началото на идната седмица, на база в допълнение обработени данни, ще започват заплащания за още 2 184 души за над 504 000 лв..

Право на служебно обновяване имат хората, които са подали заявление-декларация за преосвидетелстване преди приключване на периода на експертното им решение и не са съумели да се явят на ТЕЛК в точния момент заради закъснение в здравната експертиза.

Националният застрахователен институт заяви преди дни, че продължава поетапно да изплаща възобновени пенсии за неработоспособност,

наследствени пенсии и/или добавки за непозната помощ по експертни решения с изминал период и със веселба в здравната експертиза за преосвидетелстване.

Списъците с правоимащите постъпват от време на време от Министерството на здравеопазването и след софтуерната им обработка поетапно ще се правят изключителни заплащания.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР