Агенцията за социално подпомагане проверява случай на изнасилено момиче от

...
Агенцията за социално подпомагане проверява случай на изнасилено момиче от
Коментари Харесай

Социалните проверяват случай на изнасилено момиче в център за настаняване

Агенцията за обществено подкрепяне ревизира случай на изнасилено момиче от Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания " Мечтатели ".

При инспекцията е било открито, че децата, които са настанени в центъра, живеят при доста положителни условия. Създадена е и нужната организация за качествено даване на обществената услуга.

Основната рекомендация в направения отчет, който ще бъде възложен на дирекция " Закрила на детето ", е, че са нужни ограничения за усилване на контрола по спазването на вътрешния ред и вечерния час.

От Агенцията за обществено подкрепяне показват, че правят постоянен надзор посредством планови и изключителни инспекции на предоставяните услуги в профилирани институции и на обществени услуги в общността, като от началото на годината са тествани 223 обществени услуги. При инспекциите не са били открити систематични нарушавания.

В случаите, в които са открити нарушавания, се вършат наставления и рекомендации, които се извършват от доставчиците на съответните обществени услуги, оповестяват от Агенцията.

Във връзка с въпросния сигнал се е провела среща на Координационния механизъм за взаимоотношение при работа в случаи на деца, жертви на принуждение или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса. На срещата е решено детето да бъде ориентирано към външен снабдител за прилагане на обществена услуга в общността, където да се работи със експерти за превъзмогване на последствията от претърпяното принуждение. С момичето работи интензивно и психолог. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР