Агенцията за социално подпомагане изготви указания за превенция на разпространението

...
Агенцията за социално подпомагане изготви указания за превенция на разпространението
Коментари Харесай

Възстановяват част от социалните услуги при строги мерки за дезинфекция

Агенцията за обществено подкрепяне изготви инструкции за предварителна защита на разпространяването на COVID-19 при възобновяване на активността на обществените услуги. Очаква се те да бъдат обновени в идващите дни, като до края на изключителната епидемиологична конюнктура остават неразрешени визитите и настаняванията в услугите с целодневна грижа за деца и възрастни. Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.

В постройките би трябвало да се прави постоянно разчистване, проветряване и стерилизация. Контролът на входовете би трябвало да е засилен, като няма да се позволяват хора с нараснала температура или грипоподобни признаци. Доставчиците на обществени услуги би трябвало да подсигурят защитни средства – дезинфектант за ръце, маски, шлемове, ръкавици и други за чиновниците. Потребителите, които посещават услугите, също би трябвало да носят маски.

Указанията са издадени на основата на отговорите от анкета, която Министерството на труда и обществената политика (МТСП) и Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) са провели измежду доставчиците на обществени услуги. В попълването й са се присъединили 296 центъра за поддръжка на деца и младежи и 237 услуги за възрастни. Всички са изразили предпочитание поетапно да бъдат възобновени визитите, като първоначално да се вършат единствено самостоятелни съвещания. Ще продължи даването на онлайн съвещания от психолози, логопеди и обществени служащи, които бяха търсени и настоящи по време на изключителното състояние.

Една част от доставчиците са на мнение, че услуги може да се дават и групово при избран график. В същото време част от потребителите изпитват терзания от обществени контакти, защото имат отслабена имунна система.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР