Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще възобнови служебно изплащането на

...
Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще възобнови служебно изплащането на
Коментари Харесай

AСП възобновява служебно изплащането на социални помощи на хора с изтекъл ТЕЛК

Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) ще възобнови служебно изплащането на обществени помощи и финансова поддръжка за хора с трайни увреждания с изминал период на решения на ТЕЛК/НЕЛК в осъществяване на промените в Закона за хората с увреждания, влезнали в действие от 29 януари 2023 година Плащанията за месец февруари ще бъдат преведени след 15 март съгласно получените от Министерството на здравеопазването описи за правоимащите хора. Това осведомят от Агенция за обществено подкрепяне (АСП).

За да имат право на обновяване на заплащанията, хората с увреждания би трябвало да са подали заявление-декларация за преосвидетелстване минимум три месеца преди приключване на периода на експертното си решение, да имат планувана дата за преосвидетелстване и да не са се явили на ТЕЛК/НЕЛК заради закъснение в здравната експертиза.

Не е належащо хората с увреждания да заявяват упоменатата нагоре информация пред дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес. Тя ще се изпраща от Министерството на здравеопазването до АСП всеки месец до 20-то число.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР