Агенцията за публичните предприятия и контрол трябва да изготвят анализ

...
Агенцията за публичните предприятия и контрол трябва да изготвят анализ
Коментари Харесай

Анализ на държавните предприятия искат от МС

Агенцията за обществените предприятия и надзор би трябвало да изготвят разбор на основаните със специфични закони държавни предприятия . Това е едно от решенията на днешното съвещание на Министерския съвет.

Правителството разпореди на Агенцията за обществените предприятия и надзор да проучва основаните със специфични закони на съображение член 62, алинея 3 от Търговския закон държавни предприятия за изясняване характера на тяхната активност - най-вече комерсиална или най-вече обществени функционалности и политики.

Законът за обществените предприятия бе признат през септември 2019 година На негово съображение бе основана Агенцията за обществените предприятия и надзор, която да реализира координацията на държавната политика във връзка с обществените предприятия и надлежно да следи и рапортува на Министерския съвет за нейното осъществяване.

Законът планува Агенцията, по възлагане от Министерския съвет, да изготви на разбор на основаните със специфични закони държавни предприятия за изясняване характера на тяхната активност - най-вече комерсиална или най-вече обществени функционалности и политики.

Чрез този разбор Министерският съвет в тригодишен период ще може да одобри стратегия за превръщане на държавните предприятия в еднолични търговски сдружения или в административни структури.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР