Агенцията за обществено здраве на Европейския съюз заяви в четвъртък,

...
Агенцията за обществено здраве на Европейския съюз заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

ЕС: До няколко месеца Омикрон може да стане доминиращ в Европа

Агенцията за публично здраве на Европейския съюз съобщи в четвъртък, че разновидността Омикрон може да бъде виновен за повече от половината от всички инфекции с COVID-19 в Европа в границите на няколко месеца, предава " Ройтерс ".

Тази оценка би трябвало да придаде тежест на предварителната информация за доста високата вирулентност на разновидността Омикрон, по-голяма от тази на разновидността Делта, който преди се смяташе за най-заразния от главните разновидности на Covid-19.

Въз основа на математическо моделиране, извършено от ECDC, има индикации, че Омикрон може да е над половината от всички инфекции със SARS-CoV-2 в ЕС/ЕИП през идващите няколко месеца “, се споделя в изказване на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Досега няма никакви безапелационни доказателства за вирулентността на Омикрон, само че водещият човек на Световната здравна организация за COVID-19 Мария ван Керхове съобщи в сряда, че организацията се чака да има данни за това до дни.

Европа до момента е записала няколко десетки инфекции с разновидността Омикрон, който за първи път беше открит в Южна Африка предишния месец.

Европейският съюз и Европейското икономическо пространство (ЕИП) включват 27-те държави-членки на Европейски Съюз плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

По-рано в четвъртък основният теоретичен консултант на френското държавно управление Жан-Франсоа Делфраиси сподели, че Омикрон може да заеме мястото на Делта още до края на януари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР