Агенцията за национална сигурност на САЩ е изправена пред отлив

...
Агенцията за национална сигурност на САЩ е изправена пред отлив
Коментари Харесай

Отлив на кадри от Агенцията за национална сигурност на САЩ

Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати е изправена пред отлив на надарени фрагменти поради по-доходоносните и гъвкави работни места в частния бранш, написа вестник " Вашингтон поуст ".

Бивши и сегашни американски високопоставени чиновници оповестиха, че стотици хакери, инженери и учени са напуснали организацията от 2015 година, като ниският морал е измежду факторите за изгубването на експертиза.

Най-сериозно са наранени тези отдели, които отговорят за събиране на разследваща информация, която ежедневно се показва на президента на Съединени американски щати, в това число и информация за закани от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), съветски хакери и Северна Корея.

Агенцията за национална сигурност в този миг изпитва непрекъснат напън, сподели някогашен почитан чиновник в разузнаването.

Спорна самодейност за преструктуране на организацията, слабото управление и климат на съмнение след няколко огромни приключвания на информация са измежду факторите за зародилия невисок морал.

През септември 2017 година офицерът от разузнаването Риалити Уинър, работещ за организацията, беше арестувана за приключване на информация за съветските опити да се манипулират машините за гласоподаване на президентските избори. Информацията беше оповестена от The Intercept. Процесът против Риалити Уинър е заплануван за март 2018 година

През 2013 година Едуард Сноудън, чиновник на организацията, разгласява детайлности за огромна стратегия за подслушване в Съединени американски щати и чужбина на Агенцията за национална сигурност. Сега той живее в Русия.

Агенцията е наела към 21 000 цивилен чиновници. Не се оповестява какъв брой са овакантените работни места. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР