Агенцията за космическо развитие на Пентагона (SDA) сключи договори за

...
Агенцията за космическо развитие на Пентагона (SDA) сключи договори за
Коментари Харесай

Пентагонът купува спътници за $1,5 млрд. от Lockheed Martin и Northrop

Агенцията за галактическо развиване на Пентагона (SDA) подписа контракти за 1,5 милиарда $ с Lockheed Martin и Northrop за прототипи на информационни спътници.

SDA съобщи, че 72-те спътника ще бъдат за разновидността " Бета " на съзвездието Tranche 2 Transport Layer – мрежа, която американската войска построява, с цел да обезпечи криптирани връзки посредством флот от стотици спътници, оповестява CNBC.

Lockheed и Northrop ще изградят по 36 от прототипните спътници, чието изстрелване е планувано да стартира до септември 2026 година

Договорът на Lockheed е на стойност 816 млн. $, а този на Northrop - 733 млн. $.

Преди това SDA е възлагала контракти за създаване и употреба на спътници в своя флот и на други компании, измежду които York Space, SpaceX и L3Harris.

Първите спътници от системата на SDA бяха изстреляни през април. " Tranche 0 " бяха първото изпитание за демонстриране на осъществимостта на мрежата на SDA.

Пентагонът става все по-амбициозен в региона на галактическото пространство, а главната му цел е да се оправи с възходящите благоприятни условия на Китай в област, която има широкообхватни последствия за напъните за национална сигурност на Земята, добавя CNBC.

Бюджетът на Космическите сили нараства осезаемо, като за 2024 година са поискани 30 милиарда $. Голяма част от това финансиране е предопределено както за реализатори на отбранителни действия, по този начин и за галактически компании, които дават артикули и услуги на военните.

В допълнение към връзките, Агенцията за галактическо развиване има за цел и да даде на американската войска функционалности като предизвестие за ракети и благоприятни условия за следене.

Припомняме, че при започване на месеца Lockheed Martin получи още една основна поръчка от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Става въпрос за доставка на най-мощния лазер, който в миналото е разработвала.

Със своите 500 kW, написа Interesting Ingeneering, новият лазер ще надмине съществуващия клас от 300 kW и ще съставлява втората фаза на самодейността High Energy Laser Scaling Initiative (HELSI). Тя се чака да подкрепи по-голямата стратегия larger Indirect Fire Protection Capability-High Energy Laser (IFPC-HEL), която има за цел да пази неподвижни и отчасти неподвижни цели от офанзиви с ракети, артилерия, минохвъргачки, безпилотни въздушни системи и други

Програмата IFPC-HEL ще интегрира високоенергийна лазерна технология в актуалните отбранителни системи, което ще разреши бързо и тъкмо ориентиране за реакция при евентуални закани.

Крайната цел е да се покачат бойните благоприятни условия на въоръжените сили посредством обезпечаване на мощни лазери и по-голяма софтуерна мощ. Армията на Съединени американски щати има намерение да внедри до 2024 година в тактически военни транспортни средства до четири оперативни прототипа IFPC-HEL от клас 300 kW.

Ако планът се окаже сполучлив, това ще помогне на Министерството на защитата на Съединени американски щати при внедряването на мощни лазерни оръжейни системи във всичките шест типа въоръжени сили.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР