„Агенцията за качество на социалните услуги (АКСУ) осъществява засилен контрол

...
„Агенцията за качество на социалните услуги (АКСУ) осъществява засилен контрол
Коментари Харесай

МТСП: Домът за възрастни, в който загинаха 4-ма души, е бил глобяван многократно


„ Агенцията за качество на обществените услуги (АКСУ) реализира засилен надзор на всички снабдители на обществени услуги. При направените инспекции от началото на 2022 година са установени 6 случая, при които домове за възрастни хора работят без лиценз “. Това заяви заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев в изявление за Би Ти Ви.

Той уточни, че единствено за последните по-малко от 12 месеца АКСУ е глобила няколко пъти частния снабдител на обществени услуги „ А-2017 “ ЕООД, който ръководи дома за остарели хора „ Свети Георги “ във Варна, в който при пожар починаха четири души. „ Глобите са сред 4000 и 7000 лева Засилените инспекции не престават “, увери заместник-министър Кръстев.

Той добави, че описът с лицензираните снабдители на обществени услуги е оповестен на интернет страницата на Агенцията за качество на обществените услуги и прикани хората да вършат ревизират в него дали определения от тях снабдител дава отговор на условията на закона.

Заместник-министър Иван Кръстев посочи, че в края на този месец се чака да влезе в действие и нова разпоредба за качеството на обществените услуги, която да даде още по-ясни критерии по въпроса какви тъкмо би трябвало да бъдат условията към доставчиците, предоставящи разнообразни типове обществени услуги.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР