Агенцията за хората с увреждания започва да набира проекти по

...
Агенцията за хората с увреждания започва да набира проекти по
Коментари Харесай

Започва набирането на проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания

Агенцията за хората с увреждания стартира да набира планове по Националната стратегия за претовареност на хората с увреждания от 13 юли, оповестяват от Министерството на труда и обществената политика.
Основната цел на програмата е да насърчи и подкрепи работодателите при основаването на работни места за хора с трайни увреждания и повишението на техните познания и умения.
Кандидатите могат да получат до 10 000 лева дотация за обезпечаване на достъп за хора с увреждания до съществуващи или новоразкрити работни места. Същата сума е планувана и за финансиране на планове за пригаждане на съществуващи работни места за хора с увреждания и за съоръжение на нови, съответстващи на характера на тяхното заболяване. За подготовка и преквалификация, надлежно образование за професионално и служебно развиване за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст дотацията е до 1000 лева на разположение с трайно увреждане.
Конкурсната документи може да се откри на интернет страницата на Агенцията за хората с увреждания. Крайният период за подаване на планове е 17.30 ч. на 17 август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР