Агенцията за хората с увреждания (АХУ) финансира с до 10

...
Агенцията за хората с увреждания (АХУ) финансира с до 10
Коментари Харесай

Агенцията за хората с увреждания ще финансира проекти на работодатели за заетост

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) финансира с до 10 000 лева планове на работодатели за претовареност на хора с увреждания , заяви пресцентърът на Министерство на труда и обществената политика (МТСП).

Работодателите ще могат да получат до 10 000 лева за финансиране на планове за обезпечаване на достъп до настоящи или нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст. Със същата сума ще се финансират оферти за пригаждане на съществуващи работни места и за съоръжение на нови работни места за хора трайни увреждания в трудоспособна възраст, се показва в известието.

От МТСП прецизират, че средствата ще се отпускат по Националната стратегия за претовареност на хората с увреждания . За професионално образование на един чиновник с увреждания работодателите могат да получат по 1000 лева Документите за кандидатстване по програмата ще се одобряват в период до 18 април в Агенцията за хората с увреждания.

По друга стратегия организацията ще отпуска до 20 000 лева на хора с увреждания за пускане или развиване на независим бизнес, осведомят от общественото министерство.

Изискването към претендентите е да са с 50 и над 50 процентите понижена трудоспособнос т и да не вземат участие като притежатели или съдружници в друга компания. Проектните оферти би трябвало да бъдат изпратени до 21 март.

Агенцията афишира конкурс и за финансиране на планове със обществена и стопанска устременост, ориентирани към стимулиране на заетостта на хора с трайни увреждания в профилирана работна среда. Могат да аплайват предприятия и кооперации, които имат най-малко една цялостна финансова отчетна година като записано в АХУ профилирано дружество.

Агенцията за хора с увреждания ще финансира и планове за основаване на центрове за предпазена претовареност. Всеки център за предпазена претовареност би трябвало да обезпечава условия за основаване на трудови умения и привички на най-малко 15 лица с голям брой трайни увреждания, дружно с даването на най-малък пакет от лични подкрепящи услуги.

Максималният размер на отпуснатите средства за едно планово предложение е до 618 000 лева . Крайният период за кандидатстване е до 26 април.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР