Агенцията за гражданска защита е в готовност след предупреждението за

...
Агенцията за гражданска защита е в готовност след предупреждението за
Коментари Харесай

В Гърция очакват проливни дъждове с гръмотевици


Агенцията за гражданска отбрана е в подготвеност след предизвестието за неприятни метеорологични условия, издадено от Националната метеорологична работа за петък и събота. То се отнася изключително за Централна и Северна Гърция, прецизира " Та Неа ".

Според прогнозата се чакат проливни дъждове с гръмотевични стихии, както и градушки. Прогнозите са явленията да стартират малко преди обяд в петък в северната част на Йонийско море и Епир, а денем да се разпространят в Западна и Централна Македония и Тесалия.

От петък вечерта те ще станат по-слаби на запад, само че ще се разпространят в Източна Македония, островите в северната част на Егейско море, Спорадските острови, източната част на континентална Гърция и Евия.

В събота неприятното време ще продължи в Македония, северната част на Егейско море, Тесалия, Спорадските острови, източната част на континентална Гърция и остров Евия, а по-късно в цялата континентална Гърция до следобяд и вечер, преди да се усъвършенства през нощта.

В централните и северните елементи на страната се чака намаляване на температурите с до 4-6 градуса по Целзий, като оптималните стойности ще бъдат към 26 градуса в северната част на страната.

На жителите се предлага да вземат защитни ограничения в регионите, където се предвиждат проливни дъждове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР