Агенцията за държавна финансова инспекция ще разшири обхвата на вече

...
Агенцията за държавна финансова инспекция ще разшири обхвата на вече
Коментари Харесай

АДФИ разширява проверката в „Столичен автотранспорт“

Агенцията за държавна финансова ревизия ще разшири обсега на към този момент почналата инспекция за финансовото положение на „Столичен автотранспорт“, оповестиха от Министерството на финансите.

Освен контракта за доставка на газ, който към този момент е обект на инспекция от Държавната финансова ревизия, инспекторите ще ревизират метода на ценообразуване на транспортните документи, т.е. картите и билетите, финансовите доклади на сдружението и възлагането и осъществяването на публичните поръчки в столичния автотранспорт. 

Целта е да се откри действителното положение на сдружението, паричните потоци и метода на разходване на средствата, разясняват от Министерството на финансите и прецизират, че инспекцията е по отношение на постъпило искане от Столична община за увеличение на дотацията на сдружението от Държавния бюджет. 

Това искане обаче е без оценка и разбор на ценовата политика на общината във връзка с транспортните документи и без да е изработен обзор и измервания на разпоредбите, при които се разпореждат и компенсират публичните пътнически транспорти. 

Според министерството, част от разноските на сдружението се усилват вследствие на справедливи фактори, като по-скъпите енергоносители. Други обаче могат да се усъвършенстват.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР