Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще извърши проверка на

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще извърши проверка на
Коментари Харесай

АДФИ проверява съмнителни конкурси за каски в МВР

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) ще извърши инспекция на съмнителни състезания за закупуването каски в Министерство на вътрешните работи по сигнал на " Антикорупционния фонд ", оповестиха в понеделник от неправителствената организация.

Става въпрос за два контракта за 460 противоударни каски с визьор през декември 2016 година и за още 330 сходни каски през септември 2017 година, за които от " Антикорупционния фонд " изрекоха подозрения, че са подписани при повишени цени.

От организацията посочваха още, че ио двете покупко-продажби са подписани с " ПАНОВ " ЕООД, макар че компанията е изпълнила първата поръчка, нарушавайки 45-дневния период за доставка с цели 128 дни.

Впоследствие от компанията изрично отхвърлиха препоръчаните на Министерство на вътрешните работи цени да са били повишени, само че по този начин и не разясниха въпроса за огромното закъснение, с което е изпълнена първата поръчка.

" Ние работим напълно съгласно европейските правила за качество, сигурност и здраве и запазване на околната среда. Внедрени са европейските правила за работа – срочност, качество, преданост и така нататък Нашата компания е с потвърдена известност в страната. Извършвала е голям брой доставки на разнообразни продукти на територията на цялата страна, в това число и такива, свързани с предмета на процесните поръчки ", съобщи шефът на " Панов " ЕООД Ангел Панов в опровергаване, изпратено до Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР