Агенцията за бизнес информация Блумбърг е направила изследване, за да

...
Агенцията за бизнес информация Блумбърг е направила изследване, за да
Коментари Харесай

Колко време милиардерите могат да финансират страните си

Агенцията за бизнес информация Блумбърг е направила проучване, с цел да откри какъв брой дълго най-богатите хора в съвсем 50 страни могат да покриват разноските на държавните управления си без да има друго финансиране. Резултатите от изследването бяха оповестени на уеб страницата на организация Блумбърг.

В рейтинга, озаглавен " Индексът на Робин Худ ", са съпоставени данните за другите държавни бюджети и положенията на най-заможните хора в 49 страни. Сред тях са Съединени американски щати, Франция, Саудитска Арабия, Япония Сингапур, Русия и други.

Кипърският милиардер от норвежки генезис Джон Фредриксен със положение от 10,4 милиарда $ се оказва, че може най-дълго време да бъде " спонсор " на страната. Парите му ще стигнат за 441 работни дни на държавното управление на островната страна.

Най-бързо би похарчил положението си притежателят на китайската интернет компания Алибаба (Alibaba) Джак Ма и с 45,5 милиарда $ държавното управление на Китай ще може да работи четири дни. За същото време ще стигнат и парите на основателя на японската комерсиална мрежа Уникло (Uniqlo) Тадаши Янай и на полския медиен магнат Зигмунд Солож-Жак.

Основният акционер на съветската компания Северстал, Алексей Мордашов, който съгласно Блумбърг е най-богатият човек в Русия и има 19,7 милиарда $, би могъл да заплаща разноските на всички съветски държавни служби и ведомства в продължение на две седмици. Според сметките на Блумбърг за един ден Мордашов ще би трябвало да заплаща за работата на държавното управление 1,399 милиарда $.

Президентът на интернет компанията Амазон (Amazon) Джеф Безос, който през януари тази година стана най-богатият човек в света, би могъл да финансира пет дни държавното управление на Съединени американски щати със положението си от 99 милиарда $. Работа на американското държавно управление се оказа най-скъпа и за всеки ден Безос би трябвало да се бръкне с 19,6 милиарда $.

Изследването е направено съгласно данните на статистиката от Индекса на милиардерите на Блумбърг от края на 2017 година, която се обновява всеки ден, и съгласно данни на Международния валутен фонд за държавните разноски по света, прецизира Блумбърг.

(БТА)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР