Агенцията по заетостта започва да набира заявки от работодатели за

...
Агенцията по заетостта започва да набира заявки от работодатели за
Коментари Харесай

Търсят се работодатели които да наемат безработни с увреждания

Агенцията по заетостта стартира да набира поръчки от работодатели за образование и претовареност на безработни с трайни увреждания. Финансирането се обезпечава от оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ".

Всеки шеф, който желае да наеме човек с увреждане, може да подаде поръчка за свободни работни места в бюрата по труда. През първата половина на 2018-а година близо 5000 лица с увреждания са почнали работа с посредничеството на Агенцията.

От Агенцията по заетостта обясниха, че работодателите ще бъдат подтиквани оптимално дълго да задържат хората с трайни увреждания на работното място. Със средства от оперативната стратегия ще бъдат поети възнагражденията съгласно минималния застрахователен приход за съответната икономическа активност и осигурителните вноски на наетите от тях по плановете за 24 месеца. Ако работодателите задържат служителят половин година след този период, ще им бъде даден еднократно спомагателен бонус от шест минимални работни заплати.

Набирането на поръчките стартира от на следващия ден. Те ще се преглеждат по реда на тяхното подаване до привършване на финансовия запас, който е с общ размер близо 18 милиона лв.. Очакванията са с плануваните пари да се обезпечи претовареност на 200 младежи до 29 години и на 800 лица над 29 години с трайни увреждания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР