Агенцията по заетостта започна допитване сред работодателите какви са реалните

...
Агенцията по заетостта започна допитване сред работодателите какви са реалните
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта с допитване за нуждите от кадри

Агенцията по заетостта стартира допитване измежду работодателите какви са действителните потребности от фрагменти. Целта е да се помогне на бизнеса и производството. Пловдивска област е измежду регионите с голям дефицит на работна ръка. Сред най-търсените чиновници са инженерите, IT експертите и строителите.

Пловдив

Анкетата за потребностите на работодателите е качена на интернет страницата на Агенцията по заетостта. Проучването ще се организира два пъти в годината – през февруари и август. А картината по места ще е ясна надлежно през март и септември.
Мария Георгиева, шеф на Регионалната работа по заетостта в Пловдив: " Целта е да създадем изследване за потребността от фрагменти през идващите шест месеца. Същевременно и за един по-дългосрочен проект – сред три и пет години. "
През 2017-а година в Пловдивска област свободните работни места бяха доста повече от броя на безработните.
Мария Георгиева, шеф на Регионалната работа по заетостта в Пловдив: " Затова Регионалната работа по заетостта търси експерти от прилежащи райони, с цел да може да удовлетвори потребностите на бизнеса и потребностите на самото произвеждане. "
От енергоразпределителното сдружение в Югоизточна България непрекъснато афишират състезания за инженери, електромонтьори и икономисти. Но незаети механически експерти няма.
Костадин Величков, член на Управителния съвет на електроразпределителното сдружение в Пловдив: " На годишна база ние търсим някъде сред 40 и 50 електромонтьори, които постоянно са в липса и не можем да ги намерим. От Кърджали през Смолян, до Велинград до Пазарджик всички механически електроспециалности ги няма. "
За да се реши казусът с дефицита на фрагменти, е належащо просветителните стратегии в гимназиите да включват дисциплини, които действително да приготвят експерти за потребностите на пазара, считат от сектора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР