Агенцията по заетостта връчи вчера за 15-та поредна година своите

...
Агенцията по заетостта връчи вчера за 15-та поредна година своите
Коментари Харесай

Кои фирми наеха най-много безработни през 2018 година?

Агенцията по заетостта връчи през вчерашния ден за 15-та поредна година своите награди " Работодател на годината ". Отличени бяха фирмите, които са наели най-вече безработни в две категории: за най-важен принос на националния трудов пазар, както и на районния трудов пазар.В първата категория премия бе връчена на три сдружения: " Осрам ", " Албена " и " Костал България Аутомотив " .

Само през 2018 година " Осрам " дава претовареност на 741 лица, като обезпечава и превоз на 70 от тях. " Албена " е водач по брой наети безработни - 712. 156 от наетите на работа са от общини с ниво на безработица трайно над междинното за страната, а 75 са младежи до 29 години.

" Костал " наема 155 души, главно от неравностойни групи на пазара на труда - 5 дълготрайно безработни и 15 младежи до 29 години.

Кои са наели най-вече на районни равнища?

Агенцията награждава по един шеф от територията на деветте районни дирекции.

Благоевград - " Витал " ЕООД, гр. Кюстендил. Фирмата е профилирана в производството на конфекция. В компанията работят малко над 160 индивида. Осигурена е устойчива претовареност на 54 безработни, от които 24 младежи до 29 години.

Бургас - " Фрукто Сливен " АД, гр. Сливен. Компанията е един от основните работодатели в района и е с предмет на активност преправка и консервиране на плодове и зеленчуци. През годината включва в сезонна претовареност 299 безработни, главно от неравностойните групи на пазара на труда. 31 от наетите служащи са дълготрайно безработни над 12 месеца. Ръководството се стреми да дава приоритет на младежите и наема 54 младежи до 29 години, както и 287 представители на ромския етнос.

Варна - " Пластхим-Т " АД, гр. Тервел. Фирмата е профилирана в производството на пластмасови произведения и е най-големият, основен шеф на територията на община Тервел. Тя обезпечава претовареност на над 1000 индивида в предприятията си в градовете Тервел и Аксаково. През 2018 година в бюрото по труда в Тервел са оповестени 64 свободни работни места на първичния пазар на труда. Наети са 41 търсещи работа. Компанията има политика да афишира работни места и наема служащи и от прилежащи общини.

Ловеч - " Калинел " ЕООД, гр. Троян. Компанията е водещ производител на текстил за дома. За 2018 година наема 126 безработни от бюрата по труда в градовете Троян, Червен бряг и Тетевен. Осигурява устойчива претовареност на общо 57 безработни от две общини с високо ниво на безработица - община Тетевен и община Червен бряг. От наетите на работа 14 са дълготрайно безработни, а 34 са младежи до 29 години. Работодателят обезпечава безвъзмезден превоз на своите служащи от градовете Априлци, Ловеч, Севлиево и София. 54 представители на ромския етнос са измежду работещите в тази компания. Освен това сдружението си сътрудничи сполучливо с Професионална гимназия по механоелектротехника, гр. Троян, като ползва дуална форма на образование.

Монтана - " Интелигентни системи за сигурност " ООД, гр. Враца. Фирмата е производител в областта на проектирането, асемблирането, тестването и пакетирането на електронни, електромеханични, железни произведения и шприцоването на пластмасови елементи, на сигнално-охранителни и пожароизвестителни системи и видеонаблюдение. През годината компанията наема на работа и обезпечава устойчива претовареност на 43 безработни, 12 от които - младежи до 29 години.

Пловдив - " Оптикс " АД, гр. Панагюрище. Компанията се развива в региона на конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и произведения с военно и гражданско предопределение. Тя обезпечава устойчива претовареност на 90 безработни, като наема на работа и 36 младежи до 29 години. Със личен запас образова личния състав си в региона на оптичните технологии, фината механика и цялостното консолидиране на системи. Фирмата се ангажира с поддържането на обществени придобивки, съответно заплащане, бонуси, транспортни и квартирни разноски на живеещите отвън Панагюрище и грижа за децата на своите чиновници.

Русе - " ВИТТЕ Аутомотив България " ЕООД, гр. Русе. Фирмата е измежду софтуерните водачи в региона на мехатронните системи за заключване, като непрестанно влага в създаването на новаторски систематични решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки. От общо наетите 57 безработни лица на първичния пазар, 17 са стабилно заети, 3 са дълготрайно безработни, а 11 са безработни младежи до 29 години. Компанията обезпечава длъжностен превоз и обществени придобивки на работещите.

София - " Дакс-96 " ООД, гр. София. Предметът на активност на тази компания е произвеждане, формуване и обработка на плоско стъкло. Тя от време на време афишира свободни работни места на първичния пазар, като за 2018 година наема 85 дълготрайно безработни. Ръководството предлага положително заплащане, според от квалификацията, както и образование по време на работа.

Хасково - " Аркомат - България " ЕООД, гр. Казанлък. Това е първата компания в България за произвеждане на автомобилни кабелни комплекти. Броят на работещите в завода в Казанлък е 1100. Общият брой на наетите на първичния пазар е 106, като 54 безработни лица са от общини с висока безработица. Осигурен е и безвъзмезден длъжностен превоз до 41 обитаеми места, разнообразни от местонахождението на обекта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР