Агенцията по заетостта въвежда нови електронни и дистанционни процедури, съобразени

...
Агенцията по заетостта въвежда нови електронни и дистанционни процедури, съобразени
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта с нови електронни услуги за работодателите

Агенцията по заетостта вкарва нови електронни и отдалечени процедури, съобразени с ограниченията за ограничение на всеобщите събирания и директни групови контакти и за по-бързо и по-лесно даване посреднически услуги за работодатели.

От Агенцията прецизират, че създадените нови и усъвършенствани процеси са за асортимент, ориентиране на подобаващи търсещи работа и приемане на противоположна връзка за резултата.

Агенцията по заетостта припомня, че подаването на заявка-спецификация за свободните позиции може да се извърши посредством новата електронна услуга за работодатели на Единния портал за електронни услуги на Държавна организация "Електронно ръководство " или по електронен път посредством "Е-трудова борса " на уеб страницата на Агенцията.

Близо 102 000 чиновници от над 7400 компании резервират работните си места

Работодателите могат да подадат поръчката си и по отдалечен път посредством телефон или лицензиран пощенски оператор.

На търсещите нов личен състав компании се оферират и способи за неприсъствено осъществяване на асортимент и ориентиране на подобаващи претенденти за работа за свободните позиции.

Агенцията по заетостта приканва работодателите да се възползват от новите благоприятни условия, защото към момента са прекратени груповите форми на ходатайство, в това число трудови тържища, дни на работодателя, групови изявленията, подбори и други, до неотдавна проведени и осъществени от бюрата по труда.

Информация за съответния обсег и метод за използване на посредническите услуги за работодатели по електронен и отдалечен път може да се получи и от всички Бюра по труда в страната и в рубриката "Предлагащи работа " на уеб страницата на Агенцията по заетостта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР