Агенцията по заетостта стартира предоставянето на финансова подкрепа за заявени

...
Агенцията по заетостта стартира предоставянето на финансова подкрепа за заявени
Коментари Харесай

Финансират обучението на служители в малки и средни фирми

 Агенцията по заетостта започва даването на финансова поддръжка за декларирани от работодателите образования по основни компетентности на заети лица от микро- и дребни предприятия. Преференцията се дава по реда на чл.63, ал.1, т.3 от Закона за поощряване на заетостта и в границите на одобрения Национален проект за деяние по заетостта през 2019 година Целта е да се подтикват работодателите от частния бранш да провеждат и проведат образования на заетия си личен състав за придобиване и развиване на техните умения, с което да се усъвършенства пригодността и продуктивността им на заеманите работни позиции.

В образованията през 2019 година могат да се включат 1 000 заети лица, с цел да придобият някоя от компетентностите: " Математическа подготвеност и съществени познания в региона на естествените науки и технологиите ", " Дигитална подготвеност ", " Умения за учене ", " Обществени и цивилен компетентности ", " Инициативност и предприемачество ".

Работодателите, искащи да употребяват преференцията, е належащо да подадат  поръчка в бюрата по труда, на чиято територия предприятието реализира активността си. Работодателите имат опция сами да посочат учаща институция, която да извърши образованието по основни компетентности на личния състав им, както и взаимно да дефинират образователния график за провеждането му.

Финансирането на образованието се прави при равно присъединяване на Агенция по заетостта и работодателя, който има ангажимент да резервира заетостта на лицата, сполучливо приключили образованието за период не по-кратък от 6 месеца.

Повече и подробна информация, в това число за свободните средства, в границите на които могат да се сключат контракти за образование на заети лица, може да се откри на формалната интернет страница на Агенцията по заетостта: https://www.az.government.bg/pages/klyuchovi-kompetentnosti/ както и във всички бюра по труда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР