Агенцията по заетостта инициира три нови, пет подобрени услуги и

...
Агенцията по заетостта инициира три нови, пет подобрени услуги и
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта въвежда нови услуги за безработни от уязвими групи

Агенцията по заетостта инициира три нови, пет усъвършенствани услуги и седем пакета стандартизирани услуги за безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда в цялата страна. Новите стратегии бяха разисквани по време на работни срещи в седемте района от страната, в които използването на услугите ще стартира от 1 юли - София, Ловеч, Пловдив, Хасково, Варна, Русе и Бургас

Целта на тактиката за рационализация на Агенцията по заетостта е своевременното преориентиране на дейностите към настоящите потребности на безработните и изключително към тези, които имат потребност от поддръжка за активиране и включване в трудовия пазар, оповестяват от Агенцията по заетостта.

Новите услуги са "Консултация и менторство след започване на работа ", "Мобилно бюро по труда " и "Семеен трудов съветник ". Те са свързани с използване на по-широк и изчерпателен самостоятелен холистичен метод към всяко записано или нерегистрирано в бюрото по труда неработещо лице в трудоспособна възраст. Подобрени за повишение на успеваемостта ще бъдат услугите "Ателие за търсене на работа ", "Информиране, консултиране, обосноваване ", "Насочване и подкрепяне за включване в професионално образование и за асимилиране на основни компетентности ", "Стажуване, чиракуване, образование по време на работа, процедура по време на учене ", "Провеждане на трудови тържища ", "Ден на работодателя ".

В срещите присъединяване взеха психолози, кейс мениджъри, консултанти и специалисти от всички бюра по труда и районната работа в съответната територия. Те взаимно с екипи от основна дирекция "Услуги по заетостта " на Агенцията по заетостта конкретизираха стъпките и стадиите за подготовка и внедряване на новите и усъвършенствани услуги и стандартизирани пакети услуги в общото портфолио услуги за безработни от уязвимите групи лица.

Стандартизираните пакети услуги, които са обект на рационализация, са ориентирани към безработни лица, причисляващи се към следните категории - младежи, лица над 50-годишна възраст, дълготрайно безработни, лица с главно или по-ниско обучение, с трайни увреждания, самотни родители и/или майки с деца до 5-годишна възраст и освободени от местата за отнемане от независимост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР