Агенцията по вписванията ще работи с удължено работно време от

...
Агенцията по вписванията ще работи с удължено работно време от
Коментари Харесай

След инициативата на Борисов и в помощ на бизнеса агенция удължи работното си време

Агенцията по вписванията ще работи с удължено работно време от на следващия ден до края на месеца. Това се постанова, защото на 30 юни изтича 6-месечният период, в който притежателите на компании са длъжни по закон да подадат годишните си финансови доклади, оповестяват от пресцентъра на организацията. Работното време на институцията ще е от 8:30 ч. до 18 ч.

Промяната идва откакто зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова направи инспекция по какъв начин чиновниците на организацията работят с жители и на какво се дължат опашките във ведомството. Тя е открила, че всички чиновници са на работните си места и отпуските им са спрени до края на месеца. Голямото скупчване на хора се дължало на това, че огромна част от жителите свършват задължението си в последния миг.

В съпоставяне с предходната година опашките са доста по-малки поради опцията множеството компании да подават докладите си онлайн.

Решението за удължение на работното време на Агенцията по вписванията идва след апела на премиера Бойко Борисов за административна промяна и облекчаването на бюрократичните режими.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР