Агенцията по вписванията предупреди, че измамници изпращат до фирми фалшиви

...
Агенцията по вписванията предупреди, че измамници изпращат до фирми фалшиви
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията предупреди за фалшиви имейли

Агенцията по вписванията предизвести, че измамници изпращат до компании подправени електронни писма от нейно име.

В мейлите се твърди, че организацията изпраща " пример на новата декларация, която е наложителна при подаване на годишния финансов доклад " и че " Всички оповестени доклади, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отвод . "

Новият формуляр е в прикачен като файл към писмото,  което сякаш е от държавната институция. Най-вероятно с отварянето на прикачения файл се задейства зловредна програмка за точене на данни.



" Вчера редица консуматори алармираха, че са получили електронни писма от адрес [email protected].  Не изпращаме мостри на нови заявления по е-поща ", оповестиха от Агенцията по вписванията.

 

Фалшивото писмо, което тук-там е и много необразовано, е със следния текст: 

 

" УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН / ГОСПОЖО,

Във връзка с новоприетите промени в НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ДО РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ (Наредбата), годишните финансови доклади (ГФО) за миналата 2019 година ще се одобряват с нова декларация по член 62а от Наредбата. В нея ще се заявява, че ГФО са признати от способния за това орган. Приложно Ви изпращаме пример на новата декларация, която е наложителна при подаване на ГФО. Всички оповестени доклади, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отвод. "

 

Наредба №1 фактически бе изменена неотдавна, с цел да улесни дребния бизнес. Малките компании бяха освободени от използването на документи към годишния доклад - предложения за общи събрания, протокол за решенията и други сходни. И спомагателните документи бяха сменени с декларация по пример. Само че Агенцията по вписванията не разпраща " мостри ", компаниите сами си ги взимат от Търговския указател.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР