Агенцията по вписванията обяви нова обществена поръчка на стойност 190

...
Агенцията по вписванията обяви нова обществена поръчка на стойност 190
Коментари Харесай

Търговският регистър спешно купува дискове, за да не блокира до 20 дни

Агенцията по вписванията разгласи нова социална поръчка на стойност 190 000 лв., така като Търговският регистър се нуждае незабавно от обезпечаването на най-малко 120 ТВ спомагателен дисков запас.
 След срутва на Търговския указател: До 15 ноември ще има вместилище за бекъпи  Десни: Бившата шефка на Търговския указател беше там, с цел да дава отговор пред Борисов и Пеевски
Към сегашния миг на масивите за предпазване на данни Dell EMC Unity 400 имаме почти към 30ТВ свободно физическо дисково пространство в Информационния център и 20 ТБ свободно физическо дисково пространство в Резервния информативен център. Това от своя страна е извънредно незадоволително, тъй като в резултат на ежедневните действия и процеси свързани с работата, обслужването, надграждането на ИС /Информационните системи/ на всички регистри, свободното пространство понижава с доста бързи темпове, написа в претекстовете за оповестената социална поръчка.

Към момента, в резултат на седмичните архивни и аварийни копия, както и поради реализацията на планове, свързани с надграждането, както на Търговския указател, по този начин и на Имотния указател, съществуващото свободно физическо дисково пространство понижава с към 1.5ТВ дневно. Това значи, че в границите на към 20 календарни дни дисковото пространство в Информационния център ще свърши, а в Резервния информативен център това ще се случи в границите на към 14 календарни дни , изясняват от Агенция по вписванията.

" Това ще докара до прекъсване на базите данни на регистрите и прекъсването на функционалностите предоставяни от регистрите, както и прекъсване на работа на цялата ИТ инфраструктура на Агенцията. За да се избегне прекъсване на работата на регистрите в границите на идващите няколко седмици, Агенция по вписванията се нуждае незабавно от обезпечаването на най-малко 120 ТВ спомагателен дисков запас " - написа още в претекстовете за оповестената социална поръчка.

Тъй като поръчката е незабавна, от Агенция по вписванията са изпратили покана за непосредствено договаряне със „ СИЕНСИС “ АД, „ ССАРМ “ ЕООД, „ Парафлоу Комуникейшънс “ ООД и „ Телелинк бизнес сървисис “ ЕАД.

Същевременно в прессъобщение от през днешния ден Агенция по вписванията " припомня, че и към този миг не престават следствените дейности на способените органи за откриване на аргументите, довели до нарушавания достъп до Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел от август тази година. С цел запазване на съответстващи към следствието данни, управлението на Агенцията се въздържа от дейности по заличаване на данни от осведомителните масиви, като размерът на тези данни възлиза на 80 ТБ. В допълнение, за съблюдаване на признатите положителни практики за осведомителна и мрежова сигурност, Агенцията извършва действия, които ангажират още от наличния й софтуерен запас. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР