Агенцията по вписванията е отказала да впише Борислав Михайлов обратно

...
Агенцията по вписванията е отказала да впише Борислав Михайлов обратно
Коментари Харесай

Отказват да впишат Борислав Михайлов като президент на БФС

Агенцията по вписванията е отказала да впише Борислав Михайлов назад като президент на БФС. Причината е, че " уставът не позволява процедура по отдръпване на оставката ".

На 29 април са били подадени документите от последното съвещание на Изпълнителния комитет, на което Михайлов изненадващо се появи и съобщи, че отдръпва оставката си.

Агенцията по вписванията показва, че бронзовият медалист от международното състезание в Съединени американски щати към този момент е отписан като президент и няма процедура, при която да се върне на поста по този метод. Това значи, че все още президент на поста остава краткотрайно изпълняващият длъжността Михаил Касабов.

Снимка: Lap.bg

Българският футболен съюз може да апелира решението на организацията пред Софийски градски съд в 7-дневен период и ще чака решение. Ако то не удовлетвори футболната ни централа, то следва и тъжба в Апелативния съд.

Ако и там настояването на БФС бъде отхвърлено, Михаил Касабов ще бъде заставен да стартира процедура за насрочване на конгрес. Такъв бе разгласен за 25 юни, само че след това бе анулиран след отдръпването на оставката на Михайлов.
От Агенцията показват, че приложеният протокол от съвещанието на ИК не е направен в сходство с условията от устава на БФС, защото не е подписан от всички членове, участвали на съвещанието. Ето какво написа в част от документа: " Уставът не позволява процедура по отдръпване на оставката. Подобно деяние, би основало правна неустановеност у всички трети лица по отношение на това кое е лицето, овластено да съставлява сдружението и да извършва останалите функционалности на президент, вменени с устава. Допускането, че една оставка може да бъде оттеглена значи, наред с дейностите по смяна на пръвоначалното избраните първи вицепрезидент и вицепрезиденти, определени в изпънение на нормата на член 48, алинея 3 от устава, води до извода, че на процедура ИК може когато и да е на подменя волята на конгреса по отношение на това кое е лицето, определено за президент, като неведнъж дефинира разнообразни лица да извършват посочените функционалности.
Извън това, следва да се уточни, че приложения протокол от съвещанието на ИК не е направен в сходство с условията на член 50, алинея 6 от устава на БФС, доколкото не е подписан от всички членове, участвали на съвещанието.

Поради това и на съображение член 24 във вр. С член 21, т.5 от ЗТРРЮЛНЦ постанових отвод по заявление рег.№202104291445050 от 29.04.2021 "

Снимка: Lap.bg

След 558 дни в оставка, Борислав Михайлов се появи на Изпълкома на Българския футболен съюз предходната сряда и съобщи, че отдръпва решението си и ще продължи да бъде президент до избора на нов подобен на постоянния конгрес през февруари 2022 година

Михайлов подаде оставка директно след абсурда с расистките подвиквания на мача България - Англия и откакто кореспондент на bTV го снима по какъв начин си потегля от стадиона с джип, паркиран на пистата.

В края на 2019 година министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев обявиха, че отдръпват доверието си от футболния съюз, до момента в който Михайлов е отпред.

На негово място краткотрайно застана Михаил Касабов, а ден преди някогашният вратар на националния тим да отдръпна оставката си, Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР