Агенцията по вписванията е обявила спешна поръчка за 120 ТБ

...
Агенцията по вписванията е обявила спешна поръчка за 120 ТБ
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията обяви спешна обществена поръчка

Агенцията по вписванията е оповестила незабавна поръчка за 120 ТБ спомагателна памет за предпазване на данни.

Това излиза наяве от информация на уеб страницата на Агенцията по вписванията. Предмет на публичната поръчка е „ Надграждане на съществуващите дискови масиви за предпазване на данни DELL EMC Unity 400”, нужни за незабавното обезпечаване на потребностите на съществуващите осведомителни системи в Агенция по вписванията. Осигуряването на спомагателен дисков запас до 120 ТВ е по отношение на подсигуряване на продукционните бази на всички регистри належащо за естественото застраховане на регистрите както и обезпечаване на една предварителна защита по отношение на попречване на благоприятни условия от сривове по работоспособността на регистрите.

Към сегашния миг на масивите за предпазване на данни на Агенцията по вписванията има почти към 30ТВ свободно физическо дисково пространство в Информационния център и 20 ТБ свободно физическо дисково пространство в Резервния информативен център. Това от своя страна е извънредно незадоволително, тъй като в резултат на ежедневните действия и процеси свързани с работата, обслужването, надграждането на осведомителните системи на всички регистри, свободното пространство понижава с доста бързи темпове. Към момента, в резултат на седмичните архивни и аварийни копия, както и поради реализацията на планове свързани с надграждането, както на Търговския указател, по този начин и на Имотния указател, съществуващото свободно физическо дисково пространство понижава с към 1.5 ТВ дневно. Това значи, че в границите на към 20 календарни дни дисковото пространство в Информационния център ще свърши, а в Резервния информативен център това ще се случи в границите на към 14 календарни дни. Това ще докара до прекъсване на базите данни на регистрите и прекъсването на функционалностите предоставяни от регистрите, както и прекъсване на работа на цялата ИТ инфраструктура на Агенцията.

Поради спешността на поръчката от Агенцията са отправили предложения до няколко компании за непосредствено договаряне - „ Сиенсис” АД, ССАРМ ЕООД, „ Парафлоу Комуникейшънс” ООД и „ Телелинк бизнес сървисис” ЕАД. Стойността на поръчката е 190 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Припомняме, през август Търговският указател и не работи 18 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР