Агенцията по приходите информира лицата, обучаващи се в чужбина като

...
Агенцията по приходите информира лицата, обучаващи се в чужбина като
Коментари Харесай

НАП напомня на следващите в чужбина да уредят здравния си статус

Агенцията по приходите осведоми лицата, учащи се в чужбина като постоянни студенти, че е належащо да се погрижат за здравното си осигуряване и да приключат със своите отговорности. За задачата би трябвало да показват в офисите на Национална агенция за приходите уверение или служебна записка, подпечатани с влажен щемпел и подписани от служебно лице от съответния университет. Ако документът е генериран по електронен път, би трябвало наложително да съдържа отпечатан текст, че важи без автограф и щемпел. 
Документът би трябвало да съдържа имената на студента, времето, през което той е учил там (само за минали семестри или години, само че не и за идни от образованието му) и дата на издаване. Удостоверението или служебната записка би трябвало да са преведени на български език от лицензиран преводач.
Документът се подава в поделенията на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес, с цел да се изчистят отговорностите за месеците, през които студента не е здравноосигурен в България. Подаването на удостоверението може да се извърши и от родител, без за това да се изисква нотариално заверено пълномощие. Всяко лице може да ревизира здравноосигурителния си статус в офисите на Национална агенция за приходите, а по този начин също и на телефон 0700 18 700 на цената на градски диалог за съответния оператор. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР