Агенцията по храните заличи регистрацията на заведение за обществено хранене

...
Агенцията по храните заличи регистрацията на заведение за обществено хранене
Коментари Харесай

Агенцията по храните затваря окончателно заведение на входа на София |

Агенцията по храните заличи регистрацията на заведение за публично хранене с обяснението, че то е систематичен извършител.

То се намира на комерсиалния площад на входа за София от автомагистрала " Хемус ".

В предишното заведението неколкократно е затваряно за премахване на несъответствия със законодателството в региона на храните, а през вчерашния ден инспектори за следващ път установили нарушавания - пишат от БАБХ в прессъобщение. Установени били неприятна настояща хигиена, липса на етикетировка и проследимост на суровините за подготвяне на подготвени ястия, подготвяне на заготовки в прилежащ обект, без регистрация по Закона за храните (ЗХ).



Спряна е активността на двата обекта, ръководени от един и същи бизнес оператор, чието име не се показва.

200 кг храни ще бъдат унищожени.

При предходни ревизия били налагани финансови наказания на притежателя, заведението било затваряно краткотрайно до премахване на несъответствията и пускано в употреба след инспекция от контролните органи. Заради откритите систематични нарушавания в работния развой на заведението Агенцията е решила да приложи най-тежката мярка – изтриване на регистрацията на обекта и сформиране на актове с оптимални размери. Те са сред 2 000 и 6 000 лв. за всеки акт.



Случаят ще бъде предаден на проверяващите органи и Прокуратурата.

БАБХ припомня, че жителите могат да алармират при съменение за нередности в обектите за търговия с храни през онлайн формата на уеб страницата на контролния орган или на горещия телефон – 0700 122 99.



Снимки: БАБХ
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР