Агенцията по горите започва масирана информационна кампания за превенция на

...
Агенцията по горите започва масирана информационна кампания за превенция на
Коментари Харесай

Агенцията по горите започва мащабна информационна кампания за превенция на горските пожари

Агенцията по горите стартира масирана осведомителна акция за предварителна защита на горските пожари.

Всяка година у нас избухват към 600 пожара, при които изгарят към 100 хиляди декара гори. Това сподели в изявление за " Преди всички " Владимир Константинов от Агенцията.

Според него през последните години площта на опожарените гори понижава, с помощта на бързата реакция и положителното техническо съоръжение на горските чиновници.

" Към момента имаме някъде към 12-13 % от горската територия, която е следена от системи за наблюдаване и автоматизирано разкриване на горски пожари ".

Очаква се обсегът на автоматизираните системи за наблюдаване да се усили с планове, финансирани с европейски средства. Между 500 и 1000 лв. е глобата за предизвикателство на горски пожар, напомни Константинов.

Причинителите на сериозните пожари, при които изгарят големи площи, като този в Кресненското дефиле предходната година, получават по-тежки санкции, посочи специалистът.

" Причинителят, който провокира пожара в Кресна, не е на независимост. За такива огромни пожари наказванията са даже затвор, който според от тежестта на наказването може да бъде до 10 години ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР