Агенцията по държавна финансова инспекция (АДФИ) ще провери какви пари

...
Агенцията по държавна финансова инспекция (АДФИ) ще провери какви пари
Коментари Харесай

Проверка само на общините, които въведоха режим, свързан с тока. Помощ ще има, ако са изрядни

Агенцията по държавна финансова ревизия (АДФИ) ще ревизира какви пари са отделили публично общините за заплащане на общински сметки на ток в интервала октомври, 2021 година - февруари, 2022 година. Ще бъде направена параленост за същия интервал година по-рано. Става въпрос за общини, които вкараха режим на улично осветяване и " други услуги за жителите, които са свързани с разход на електрическа енергия ". Това оповестяват финансовото министерство (МФ).

Ще бъдат тествани и извършените публични поръчки за доставка на ток, както и подхванатите ограничения за понижаване на разноските за електрическа енергия, прибавят от МФ.
ГЕРБ предлага страната да заплати нарастването на сметките за тока на куп консуматори
ГЕРБ ще внесе план за решение по отношение на цената на тока във връзка с общини, лечебни заведения, културни институции, детски градини, ясли, учил...
Прочети повече
При който няма нарушаване, страната ще помогне и ще има отплата за по-високите сметки за ток, прецизират от МФ. Където има нарушавания - на нормативни актове, уреждащи бюджетната, финансово-стопанската или отчетната активност, или знаци за осъществени измами, надлежно се открият породени вреди, ще бъде потърсена административно-наказателна и имуществена отговорност.

Същевременно с писмо до Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) вицепремиерът Асен Василев изиска в период до 3 работни дни от приемане на фактурите през м. февруари 2022 година сдружението да даде информация за фактурираната електрическа енергия и разноските за ел. сила за интервала от октомври 2021 година до февруари 2022 година и същия интервал на миналата година. В писмото се обръща внимание, че при разбора на информацията, данните за размера на отчетните разноски за прехрана и друга относима информация, ще се засичат с данните от месечните доклади за осъществяване на бюджетите на съответните първостепенни разпоредители с бюджет за съответния интервал.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР