Агенцията по безопасност на храните в Благоевград започва засилени проверки

...
Агенцията по безопасност на храните в Благоевград започва засилени проверки
Коментари Харесай

БАБХ започва засилени проверки на заведенията преди празниците

Агенцията по сигурност на храните в Благоевград стартира засилени инспекции на заведенията и краткотрайните търговски обекти в зимния курорт Банско по отношение на откриването на зимния сезон. Освен заведенията в курорта ще се ревизират и местата за хранене в останалите градове преди коледните и новогодишните.

Всички обекти, които оферират изхранване на своите клиенти ще бъдат тествани от БАБХ.

С всяка минала година търговците, които вършат компромис с качеството на храните, са все по-малко. По-малко са и тези, които позволяват нередности, при етикитирането на храните, които употребяват.
Д-р Калина Милушева, Агенция по сигурност на храните - Благоевград: Ще има и дежурни инспектори в празничните дни. Така беше и предходната седмица по отношение на Никулден, по този начин беше и събота и неделя във връзка със студентския празник.
Следи се за документите, с които са признати произхода на храните и суровините. Следи се за периода на валидност и режимите на предпазване.
Д-р Калина Милушева: Този, който взема решение да направи компромис с нещо, си понася следствията по-късно.Сашка Десподова - готвач: Ние подсигурявам с пресни артикули, тъй като ни доставят всеки ден доставчиците на месо със специфични транспорти, с карти. Не вършим предварителна мостра. Правим всичко за деня. Гаранцията е огромна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР