Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ обяви обществена поръчка за проектиране и

...
Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ обяви обществена поръчка за проектиране и
Коментари Харесай

АПИ обяви обществена поръчка за проектиране и строителство на западния обход на Пазарджик

Агенцията "Пътна инфраструктура " /АПИ/ разгласи социална поръчка за планиране и строителство /инженеринг/ на западния обход на Пазарджик, с дължина 5,9 км. Срокът за подаване на офертите е до 11 март 2021 година, оповестиха от пътната организация.

Бъдещият западен обход ще стартира при 123-ти км на второкласния път Панагюрище - Пазарджик - Пещера, преди северния вход на Пазарджик /откъм Панагюрище/, и ще приключва преди село Главиница.

С построяването на обхода интензивният тежкотоварен трафик, приближаващ от автомагистрала "Тракия ", ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите, като се заобикаля влизането в регионалния град.

Изпълнителят на поръчката ще би трябвало да изготви механически план и да построи новото трасе на второкласния път, западно от Пазарджик. Предвижда се то да бъде в три сектора. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна линия, с по две ленти за придвижване в посока и тротоари, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством четири кръгови кръстовища и едно триклонно кръстовище. На западния обход на Пазарджик ще има четири огромни уреди.

Предвижда се построяването на мост над напоителен канал и надлез над железопътната линията София - Пловдив. На моста над река Марица ще бъде построено ново дясно платно, а съществуващото ляво платно, издигнато през 1995-1996 година и с дължина 205 м, ще бъде рехабилитирано.

Другото огромно оборудване на обходния път е действителен мост, преминаващ над отводнителен канал. Срокът за осъществяване на проектирането е шест месеца, а на строително-монтажните работи по-късно - 24 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР