Агенцията не дава паспорти, а удостоверения за български произход, процедурата

...
Агенцията не дава паспорти, а удостоверения за български произход, процедурата
Коментари Харесай

Бивш шеф на Агенцията за българите в чужбина: ДАБЧ не дава паспорти, процедурата е дълга

Агенцията не дава паспорти, а удостоверения за български генезис, процедурата е доста дълга, от години молим да се промени, изясни в предаването „ Лице в лице ” по bTV Борис Вангелов – народен представител от Вътрешна македонска революционна организация и някогашен началник на Агенцията за българите в чужбина. 

По думите му неистина е, че организацията и Вътрешна македонска революционна организация дават паспорти и става дума за паспортна мафия, написа novini.bg.

„ След като вземе уверение от Агенцията, претендентът за гражданство  отива в Министерството на правораздаването, подава спомагателен набор на документи, чака дата за изявление и минава изпит по български език. Преписката на всеки претендент минават през всички институции, които са към Съвета по поданството. ДАНС и Министерство на вътрешните работи вършат цялостна инспекция преди приемане на паспорт ”, изясни още Борис Вангелов.

Той изясни, че би трябвало да се обърне внимание на паспортите, които се дават на хора от турски генезис, „ тъй като съгласно съда не е ясно какво се схваща под турски генезис, само че е явно, че става дума за етнос ”.

Разгърна се акция против Вътрешна македонска революционна организация, уточни още Борис Вангелов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР