Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) обяви, че се

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) обяви, че се
Коментари Харесай

ООН уволни служители за опасения за участие в нападението на 7 октомври

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) разгласи, че се е разделила с " няколко " свои чиновници, упрекнати от израелските управляващи в присъединяване в смъртоносната офанзива на палестинското ислямистко придвижване Хамас против Израел на 7 октомври, съобщи Агенция Франс Прес.

" Израелските управляващи предоставиха на UNRWA информация за хипотетичното присъединяване на няколко нейни чиновници " в нападенията, се сподели в изказване на ръководителя на организацията Филип Лазарини. " Реших неотложно да приключа договорите на тези чиновници и да стартира следствие, с цел да може да се откри истината ".

Съединените щати оповестиха, че " краткотрайно ще преустановят " цялото бъдещо финансиране на UNRWA по отношение на изказванията, че някои чиновници може да са взели участие в нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, оповестиха американски дипломати.

" Съединените щати са извънредно обезпокоени от изказванията, че 12 чиновници на UNRWA може да са взели участие в терористичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври ", се сподели в изказване на представителя на Държавния департамент Матю Милър. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР