Агенция Недекларирана валута с левова равностойност 88 709 лева откриха митнически

...
Агенция
Недекларирана валута с левова равностойност 88 709 лева откриха митнически
Коментари Харесай

Удар на митничари! Спипаха недекларирани пари

 Агенция Недекларирана валута с левова равноценност 88 709 лв. откриха митнически чиновници при две обособени инспекции на митнически пункт Летище София-пътници и митнически пункт Малко Търново през последните дни, осведомят от Агенция " Митници ". 

На 29 декември на Терминал 2 на Летище София митнически чиновници откриват недекларирани 31 000 евро и 400 щатски $ в ръчната чанта на израелски жител, идващ с полет от Турция, който минава през зелен кулоар – " Нищо за обявление “. Недекларираната валута с левова равноценност 61 338 лева е арестувана. Срещу нарушителя е формиран акт за откритото нарушаване на Валутния закон. 

Други недекларирани 13 655 евро и 2140 турски лири са открити от митнически чиновници в облеклата на турски жител, влизащ в страната от Турция с лек автомобил през Министерство на правосъдието Малко Търново. На българския митнически пункт той е декларирал, че няма нищо за обявление. При осъществената взаимна инспекция от митническите и гранични чиновници и персонален обзор на пасажера, в джобове в облеклата му е открита недекларираната валута в евро и турски лири, в разнообразни купюри, с левова равноценност 27 371 лева Контрабандната валута е конфискувана и по случая също е формиран акт за административно нарушаване. 

От Агенция " Митници “ припомнят на пътуващите, че всяко физическо лице, което влиза или напуща територията на Европейския съюз и придвижва парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва наложително да заявява тази сума пред митническите управляващи, според наредбите на Валутния закон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР