Агенция Reuters съобщи, позовавайки се на двама свои независими източника,

...
Агенция Reuters съобщи, позовавайки се на двама свои независими източника,
Коментари Харесай

Китайската Geely иска да стане най-големият акционер в Daimler

Агенция Reuters заяви, базирайки се на двама свои самостоятелни източника, че китайската компанията Geely е закупила дял от Daimler. Не са споделя какъв е процентът на акциите, само че евентуално той е под 3%.

Geely, която е притежател на производителя на лондонските таксита LEVC, притежаваща също Volvo, както и акции във Volvo Trucks и Lotus, има желание да стане най-големият акционер в Daimler.

През ноември 2017 година Daimler отклони оферта от Поднебесната империя. Тогава се говореше, че Geely е предложил сред 4 и $4,7 милиарда за 3 до 5% от акциите на немския тръст.

Тази оферта не бе призната. По информация на Autocar, Geely има желанието да стане най-големият акционер, закупувайки 6,8% от акциите в концерна.

Един от източниците на Reuters декларира, че “Geely желаят да показват сериозността си и да впечатлят хората в Daimler, показвайки им, че няма да се откажат.”

Geely отхвърлят коментар. Daimler декларират, че приветстват интерес към дълготрайно акционерно обвързване, добавяйки, че всяка смяна в статута на концерна ще бъде оповестена публично на интернет уеб страницата.

Вчера, по време на събитие в Дуисбург, Дитер Цече, основен изпълнителен шеф на Daimler, съобщи, че няма информация за покупка на акции на Daimler от страна на Geely.

“Не съм виждал ръководителя на Geely от най-малко една година”, съобщи Цече по време на представянето на новия Mercedes-Benz Sprinter.

Голямото предпочитание на Geely да се снабди с акции се крие в желанието им да получи достъп до технологиите на Daimler за електрически акумулатори и задвижване. Китайските производители са под сериозен напън да ускорят производството на електрически и хибридни коли, защото страната вкарва квотни правила и обстановката се стяга доста.

Daimler обаче не е заинтригуван от втори сътрудник в Китай, защото той има доста мощен подобен: BAIC Motor Corp, който е най-големият производител на електрически автомобили в страната.

Сред най-големите акционери в Daimler са Blackrock, който държи 5,95%, Kuwait Investment Authority с 5,33% и Renault-Nissan alliance с 3,1%.

Крис Харис и Еди Джордан се отърваха да не изгорят по време на фотоси

705 к.с. и цена от 124 200 евро за „ сбогом” с RS6
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР